Het verschil maken met een actief en verantwoord beheer

  • Lengte
    1 minuten leestijd

Klimaatverandering is het belangrijkste vraagstuk van onze tijd. Carmignac is er trots op deel te nemen aan het initiatief '50 Sustainability and Climate Leaders', dat laat zien hoe bedrijven effectief kunnen optreden tegen klimaatverandering. Ontdek hoe we onze rol vervullen in de vermogensbeheersector:

Beheermaatschappijen kunnen, mits ze actief zijn, een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop bedrijven geleid worden en welke vorm de toekomst zal aannemen

Edouard Carmignac

Elk bedrijf, ongeacht de sector waarin het actief is, kan een rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering. We zijn er trots op dat we er als actieve beheerder van het spaargeld van onze cliënten in slagen de bedrijfspraktijken een impuls te geven in de richting van een milieuvriendelijkere economie en daarbij ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en onze planeet. Dankzij onze onafhankelijkheid en ons actieve beheer kunnen we vrijuit denken, constant onze grenzen verleggen en alle mogelijkheden onderzoeken, waarbij we altijd ons hoofddoel nastreven: op lange termijn waarde creëren voor onze cliënten.

Voor ons is het bestrijden van de klimaatverandering niet alleen een kwestie van beleggen in 'schone' activiteiten, zoals hernieuwbare energiebronnen, of bedrijven uitsluiten die veel koolstof uitstoten. We zijn ervan overtuigd dat we een belangrijke rol moeten spelen doorheen de waardeketen van de industriële en energiesector. Dit betekent dat we ook beleggen in 'controversiële' sectoren, zoals mijnbouw of olie, omdat deze een sleutelrol spelen in de strijd tegen klimaatverandering, hetzij door zich in te zetten om hun CO2-uitstoot te verminderen of door de producten en diensten te leveren waarmee andere bedrijven hun CO2-uitsoot kunnen verminderen.

Meer informatie over onze benadering van verantwoord beleggen vindt u hier:


Meer informatie over het initiatief '50 Sustainability and Climate Leaders' vindt u op 50climateleaders.com.