Carmignac

Carmignac versterkt team alternatieve beleggingen met kwantitatief analist

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac breidt zijn team voor alternatieve beleggingen verder uit met de aanstelling van Karna Sethia als kwantitatief analist.

Karna komt van ExodusPoint, waar hij als data scientist verantwoordelijk was voor het ontwerp, de ontwikkeling en de samenstelling van kwantitatieve analysetools. Daarvoor maakte Karna bij Morgan Stanley in Londen als data engineer gespecialiseerde producten voor het onderzoeksteam dat met alternatieve gegevens werkt. Hij behaalde een masterdiploma ingenieurswetenschappen in elektriciteit en elektrotechniek met bedrijfsbeheer aan het Imperial College London.

In het segment alternatieve beleggingen heeft Carmignac een lange staat van dienst met long-short aandelenfondsen – Carmignac Portfolio Long-Short European Equities werd al in 1997 geïntroduceerd. Het fonds behoort tot het bovenste kwartiel van zijn Morningstar-categorie over 1, 3 en 5 jaar¹ en houdt in zijn beleggingsproces rekening met ecologische en sociale criteria (waarmee het op grond van de Europese Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector een 'Artikel 8-fonds' is).

De komst van Karna past in de strategie van Carmignac om het aanbod van alternatieve beleggingen uit te breiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar differentiatie en niet-gecorreleerde rendementsbronnen. Karna zal in zijn functie in de eerste plaats Jean-François Louvrier bijstaan, die in mei 2022 als portefeuillebeheerder bij Carmignac aan de slag is gegaan. Samen zullen zij een wereldwijd aandelenmarktneutraal 'Artikel 8'-fonds opzetten waarvan het beoordelingsproces voor wereldwijde beleggingskansen gebruik zal maken van datawetenschap. Dat fonds zit momenteel in de ontwikkelingsfase in het 'LAB' voor productontwikkeling van Carmignac en is momenteel niet beschikbaar voor externe klanten..

Karna is gevestigd in Londen en rapporteert aan Jean-François Louvrier.

David Older

David Older, Head of Equities bij Carmignac, licht toe:

“Karna heeft een solide achtergrond in de gegevensdatawetenschappen en -analyse en zal een waardevolle bijdrage leveren aan ons beleggingsteam. We hebben immers grote ambities voor ons aanbod van alternatieve beleggingen. Zoals alle nieuwe Carmignac-producten wordt het wereldwijde aandelenmarktneutrale fonds, waaraan Karna zal meewerken, ontwikkeld in ons 'LAB'. Die incubator werd opgezet om ons fondsenaanbod sterker te diversifiëren en voldoende tijd te kunnen nemen om producten te laten rijpen, te evalueren en eventueel bij te sturen alvorens ze onze cliënten aan te bieden."

¹ Per 29/07/2022 in vergelijking met het gemiddelde van de Morningstar-categorie Aandelen Long/Short Europa.