Carmignac

Carmignac versterkt met de benoeming van twee senior fondsbeheerders zijn mogelijkheden voor alternatieve beleggingen

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac, een onafhankelijke vermogensbeheerder, heeft zijn aanbod van alternatieve beleggingen verder versterkt met de benoeming van twee specialisten in fusiearbitrage, mevrouw Fabienne Cretin-Fumeron en de heer Stéphane Dieudonné.

Carmignac heeft zijn mogelijkheden voor alternatieve beleggingen de afgelopen jaren uitgebreid, en de toevoeging van twee specialisten in fusiearbitrage sluit aan bij de toenemende vraag van cliënten naar meer diversificatie in de beleggingsportefeuille, weg van de traditionele beleggingscategorieën naar beleggingscategorieën die niet met lage volatiliteit gecorreleerde bronnen van rendement en ervaren risicobeheer bieden.

Carmignac

Mevrouw Fabienne Cretin-Fumeron en de heer Stéphane Dieudonné werkten voor hun overstap naar Carmignac bij Candriam, waar zij verantwoordelijk waren voor een succesvolle fusiearbitragestrategie.

Samen kunnen zij bogen op een aaneengesloten publieke loopbaan in fusiearbitrage van 18 jaar, eerst bij ADI in 2004, vervolgens bij OFI Investment Asset Management in 2009 en daarna bij Candriam in 2018. Carmignac wil in de eerste helft van 2023 twee door het duo beheerde fusiearbitragefondsen lanceren met verschillende volatiliteitsprofielen.

Carmignac

Maxime Carmignac, Managing Director van Carmignac UK, met onder meer de eindverantwoordelijkheid voor de strategische productontwikkeling bij Carmignac, merkt op:

“We hebben hoge ambities op lange termijn voor ons aanbod in alternatieve-beleggingen en zijn verheugd Fabienne en Stéphane in ons team te verwelkomen. Hun lange en succesvolle staat van dienst in het beheren van een fusiearbitragestrategie zal onze alternatieve-beleggingsfranchise helpen verbreden en onze klanten toegang bieden tot aantrekkelijke en niet-gecorreleerde producten.”