Carmignac

Carmignac versterkt Fondsbeheerteam

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac versterkt zijn expertise in mix- en obligatiefondsen met drie aanstellingen in het fondsbeheerteam.

Nieuw plaatsvervangend hoofd van het cross asset-team

Carmignac

Christophe Moulin is bij Carmignac begonnen als plaatsvervangend hoofd van het Cross Asset-team. Hij rapporteert aan Frédéric Leroux. Christophe werkt vanuit Parijs en is bij Carmignac aan de slag sinds eind 2022. Hij treedt ook toe tot de Strategische Beleggingscommissie.

In zijn functie draagt Christophe bij aan de ontwikkeling van de algemene beleggingsstrategie van Carmignac. Hij helpt de fondsbeheerders ook om de strategie optimaal ten uitvoer te brengen in hun beleggingsproces door een evaluatie van het macro-economische klimaat te combineren met een beoordeling van de marktpositionering en technische marktanalyses.

Christophe heeft bijna dertig jaar ervaring in de beleggingssector en heeft gewerkt met zowel mix- en obligatiefondsen als kwantitatieve oplossingen en op absoluut rendement gerichte producten. Hij komt over naar Carmignac van BNP Paribas AM, waar hij tot voor kort wereldwijd verantwoordelijk was voor mixfondsen.

Twee senior analisten bevorderd tot edefondsbeheerders in het obligatieteam

Carmignac heeft ook twee interne promoties doorgevoerd in zijn obligatieteam.

Carmignac

Julien Chéron is aangesteld als medebeheerder van de Carmignac Global Bond-strategie, samen met Abdelak Adjriou.

Julien werkt al 13 jaar bij Carmignac als analist en ondersteunt Abdelak sinds diens start bij Carmignac in 2021. Zijn aanstelling als medeportefeuillebeheerder onderstreept het succes van die samenwerking en is een erkenning van het solide relatieve rendement van de strategie over die periode1.

Carmignac

Daarnaast is Aymeric Guedy, die al tien jaar bij Carmignac werkt, bevorderd tot medeportefeuillebeheerder van de ruim 30 jaar oude, bijzonder succesvolle2 strategie Carmignac Sécurité.

Als analist gespecialiseerd in obligaties in euro ondersteunt Aymeric al sinds 2018 Marie-Anne Allier, fondsbeheerder van de strategie. In die periode heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de allocatie en het rendement van de strategie. In zijn nieuwe functie als medeportefeuillebeheerder zal hij een actievere rol spelen in het bepalen en realiseren van de positionering van de portefeuille.

De beleggingsstrategie en -benadering van de hiervoor vermelde fondsen veranderen niet.

1 Per 31 januari 2023 – Carmignac Portfolio Global Bond behoort tot het eerste kwartiel op een, drie en vijf jaar (bron: Morningstar)

2 Per 31 januari 2023 – Carmignac Sécurité behoort tot het eerste kwartiel op drie, vijf en tien jaar (bron: Morningstar)