Carmignac

Carmignac stelt head of private equity aan

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac heeft Edouard Boscher aangesteld als Head of Private Equity om de activiteit binnen deze activaklasse te managen en te coördineren.

In de afgelopen jaren heeft Carmignac diverse private-equity-initiatieven opgezet, omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat alternatieve beleggingen aantrekkelijke investeringskansen kunnen bieden, in verschillende marktcycli.

Carmignac heeft in het kader hiervan onder meer een aantal kersverse private-equity-ondernemingen ondersteund, die zijn opgezet door ervaren en succesvolle professionals in aantrekkelijke marktsegmenten. In 2021 droeg het bedrijf bij aan de oprichting van Cap10 Partners, een onafhankelijk pan-Europees private-equity-bedrijf dat zich toelegt op middelgrote ondernemingen uit heel Europa.

Daarnaast is Carmignac onlangs een strategisch partnerschap aangegaan met Clipway, een nieuwe private-equity-onderneming die zich heeft gespecialiseerd in de secundaire markt.

Met het oog op deze ontwikkelingen heeft Carmignac een Head of Private Equity aangesteld. Edouard Boscher gaat ervoor zorgen dat alle partnerschappen soepel verlopen. Ook gaat hij op zoek naar mogelijkheden om bruggen te slaan tussen verschillende partnerschappen en houdt hij zijn ogen open voor alle mogelijke ontwikkelingen binnen deze activaklasse voor Carmignac.

Edouard werkt vanuit Parijs en rapporteert aan Maxime Carmignac. Hij is al meer dan twintig jaar werkzaam in de sector en heeft dus een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van private equity. Hij begon zijn carrière bij AXA IM, om vervolgens in 2002 bij Ardian in dienst te treden, waar hij tot voor kort de Managing Director was van de afdeling Investor Relations en verantwoordelijk was voor fondsenwerving.

Maxime Carmignac, CEO van Carmignac UK:

"Al sinds 2021 bouwen we onze aanwezigheid in het private-equity-segment structureel uit met complementaire langetermijninvesteringen. Om te garanderen dat we optimaal van deze samenwerkingsverbanden en kansen profiteren en zoveel mogelijk leren van specialisten op dit gebied, hebben we Edouard Boscher in dienst genomen, een door de wol geverfde professional met alle nodige vaardigheden om hier aan het roer te staan. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Bedankt voor uw feedback!