Carmignac

Carmignac krijgt frans maatschappelijk verantwoord beleggen label voor drie fondsen

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac, de toonaangevende onafhankelijke Europese vermogensbeheerder, heeft drie Franse labels voor maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) verkregen van het onafhankelijke accreditatie-orgaan AFNOR. De labels werden toegekend aan twee van Carmignac haar aandelenfondsen, Carmignac Emergents en Carmignac Portfolio Grande Europe, en aan het gediversifieerde opkomende-marktfonds Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine.

Conform de beleggingsstijl van Carmignac hanteren alle drie de fondsen een niet-benchmark gebonden aanpak en nemen ze ESG-analyse en ESG-scores op in het beleggingsproces. De fondsen onderscheiden zich specifiek van Carmignac haar fondsenreeks doordat ze streven naar een lage koolstofemissie en een positieve impact.

Sandra Crowl, Stewardship Manager: "Dit label weerspiegelt onze toewijding aan maatschappelijk verantwoord beleggen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het label heeft een gediversifieerd opkomende-marktfonds in Europa deze erkenning gekregen.”

Carmignac hanteert sinds haar oprichting strenge ethische normen om beleggingen in schadelijke bedrijfstakken, met name de tabaks- en steenkoolindustrie, tegen te gaan. Carmignac is vastbesloten om haar beleggers op betekenisvolle wijze duurzame langetermijnbeleggingen te blijven bieden via haar overkoepelende aanpak voor de integratie van ESG-criteria en een actief stembeleid, evenals Carmignac haar specifieke MVB-fondsenreeks gebaseerd op degelijke en transparante processen. Sinds 2012 verbindt Carmignac zich er publiekelijk aan de beginselen van verantwoord beleggen van de Verenigde Naties over te nemen en toe te passen.

Bio Sandra Crowl, Stewardship Manager

Sandra Crowl is in 2007 bij Carmignac in dienst getreden, is lid van het Investment Committee en Stewardship Manager. Ze begon haar carrière in 1987 bij Bankers Trust Australia. In 1991 stapte ze over naar het kantoor in Parijs om daar het team Buitenlandse Valuta's te leiden. In 1993 stapte Sandra Crowl over naar het kantoor in Londen waar ze Managing Director voor het Europese team Buitenlandse Valuta's werd. In 2003 maakte Sandra een switch naar de sector fondsbeheer en trad ze in dienst van de nieuw opgerichte aanbieder van hedgefondsen New Alpha Advisers, een dochteronderneming van het in alternatieve fondsen gespecialiseerde ADI. Sandra haalde een bachelorsdiploma Economie en Frans aan de universiteit van Melbourne. Ze is bovendien sinds 2007 Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA).

Meer informatie over het MVB-label

Het Maatschapelijk Verantwoord Beleggen (MVB) label is een certificering voor duurzame en verantwoorde beleggingsfondsen dat wordt verstrekt door het Franse Ministerie van Financiën. Het doel is de zichtbaarheid van MVB-producten bij investeerders in Frankrijk en Europa te vergroten. De maatschappelijk verantwoorde beleggingsbenadering probeert economische prestaties in overeenstemming te brengen met impact op sociaal vlak en het milieu door per bedrijfssector te investeren in bedrijven die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Het MVB-label wordt uitgegeven na een intensieve controle, uitgevoerd door één van twee daartoe bevoegde accreditatie organen, en biedt een unieke zekerheid voor beleggers die willen bijdragen aan een meer duurzame economie. Zie voor meer informatie https://www.lelabelisr.fr