Carmignac

Carmignac introduceert een bedrijfseigen ESG-onderzoekssysteem met focus op ontwikkelingen en resultaten

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Vandaag maakt Carmignac de introductie van START (System for Tracking and Analysis of a Responsible Trajectory) bekend. Om onderzoek naar milieu-, maatschappij- en governance-criteria (Environmental, Social and Governance, ESG) systematisch in het beleggingsproces van alle fondsen van Carmignac te integreren, koppelt dit interactieve bedrijfseigen onderzoekssysteem menselijke inzichten aan diverse externe gegevens.

START is het resultaat van het grondige werk dat het Responsible Investment-team het afgelopen jaar onder leiding van Sandra Crowl, stewardship director, heeft verricht. Hiermee steekt Carmignac een tandje bij op het gebied van verantwoord beleggen.

Maxime Carmignac, die als managing director het Responsible Investment-team aanstuurt, licht dit als volgt toe: "We zijn onafhankelijk en niet gebonden aan kortetermijnresultaten. Dat biedt ons de mogelijkheid om niet alleen te kijken naar de huidige ESG-prestaties van bedrijven, maar ook naar hun toekomstige ontwikkelingen. Dankzij START, dat een hoeksteen van ons beleggingsproces zal worden, kunnen we dat op een gedisciplineerde manier doen. We zijn ervan overtuigd dat onze algemene ESG-benadering ons zal helpen om ons primaire mandaat te vervullen, namelijk voor onze cliënten waarde creëren op lange termijn."

Door uiteenlopende externe gegevens te koppelen aan bedrijfseigen, door mensen uitgevoerde analyses, biedt START een formele, gestructureerde en toekomstgerichte analyse van de verantwoordelijkheid en de doelstellingen van elk bedrijf. Dit resulteert in zowel een basis ESG-rating aan de hand van financieel relevante informatie – de belangrijkste ESG-indicatoren, -controverses en -impact – als in een rating die uitgaat van de beoordeling van het beleggingsteam, gebaseerd op hun grondige kennis van bedrijven en sectoren. START helpt analisten en portefeuillebeheerders de potentiële ESG-risico’s beter te begrijpen. Daarnaast kan het systeem ook bepalen welke positieve impact een bedrijf op de samenleving en het milieu heeft.

Maxime Carmignac: "Als actieve beleggers vinden we dat het onze plicht is om met bedrijven in dialoog te gaan en onze aandeelhoudersrechten te gebruiken om ze ertoe aan te zetten het beheer van hun milieugerelateerde risico's, hun menselijk kapitaal en hun bestuur te verbeteren. We kijken ernaar uit om onze cliënten meer mogelijkheden te bieden door ze via START toegang te geven tot onze eigen analysetechnieken. Door ons proces transparant en toegankelijk te maken, kunnen we de impact ervan versterken en binnen de vermogensbeheersector tot een gezamenlijke aanpak komen."