Carmignac

Carmignac benoemt Jacques Hirsch tot lid van het Fondsbeheerteam

  • Gepubliceerd

Carmignac stelt Jacques Hirsch iaanals medebeheerder van het fonds Carmignac Portfolio Patrimoine Europe, een flexibel en maatschappelijk verantwoord Europees mixfonds.

Carmignac

Jacques Hirsch treedt op 3 juli 2023 bij Carmignac in dienst en zal vanuit Londen werken. Hij neemt de taken van Keith Ney over, die Carmignac om persoonlijke redenen heeft verlaten. Jacques zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van het vastrentende gedeelte, de macro-economische benadering, het risicobeheer en de portefeuillesamenstelling van Carmignac Portfolio Patrimoine Europe. Hij zal ook toetreden tot het Strategische Beleggingscommité van Carmignac, dat verantwoordelijk is voor het genereren van sterke marktovertuigingen en het leveren van macro-economische top-down-analyses aan het bredere beleggingsteam van Carmignac.

Jacques Hirsch stapt over van Ruffer, waar hij sinds 2011 in dienst was en recentelijk medebeheerder was van een flexibel multi-asset fonds met meerdere miljarden euro aan activa onder beheer dat momenteel een 5-sterrenrating heeft van Morningstar, tot het bovenste kwartiel behoort voor 1, 3 en 5 jaar en in 2022 tot de beste tien procent werd gerekend . Hij heeft het grootste deel van zijn carrière doorgebracht in de vermogensbeheersector en was werkzaam bij Goldman Sachs en GLG Partners. Hij is afgestudeerd aan de Ecole Centrale Paris en heeft een masterdiploma wiskunde van de Universiteit van Oxford.

In de tussenliggende periode vóór de komst van Jacques wordt het beheer van het vastrentende deel van Carmignac Portfolio Patrimoine Europe toevertrouwd aan Marie-Anne Allier, een ervaren obligatiebeheerder die sinds 2019 medebeheerder is van ons sterfonds Carmignac Sécurité. Het beheer van het aandelengedeelte van Carmignac Portfolio Patrimoine Europe blijft in handen van Mark Denham.

Carmignac Patrimoine blijft onder het beheer van Rose Ouahba, hoofd van het obligatieteam, en David Older, hoofd van het aandelenteam. Het Strategische Beleggingscommité, waarin Rose en David zitting hebben, blijft input leveren voor de samenstelling van de portefeuille en het risicobeheer – een waardevolle ondersteuning die is opgezet om een holistische 360-graden-visie en -benadering van zowel portefeuille- als risicobeheer te integreren.

Edouard Carmignac, voorzitter en CIO van Carmignac: "We zijn verheugd om Jacques Hirsch bij Carmignac te mogen verwelkomen. Hij is een ervaren portefeuillebeheerder die heeft aangetoond goed te kunnen presteren in verschillende marktomstandigheden, waaronder de volatiliteit van de afgelopen jaren. Zijn komst laat zien dat we voortdurend in staat zijn talenten aan te trekken die tot de top van onze branche behoren. Ik wil Keith Ney ook bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan Carmignac en wens hem het allerbeste voor de toekomst."

1 Morningstar, gegevens per eind februari 2023.

Bedankt voor uw feedback!