Carmignac

Carmignac bekrachtigt MVB-beleid met benoeming van Justin Kew als Sustainability Manager

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac kondigt de benoeming van Justin Kew, CFA, aan als Sustainability Manager. Justin, die vanuit Londen zal werken, rapporteert aan Sandra Crowl, Stewardship Manager en lid van het Investment Committee.

De benoeming is in lijn met de waarden waar Carmignac zich voor inzet en in het bijzonder met zijn toewijding om cliënten te laten profiteren van duurzaam beleggen op lange termijn. ESG-criteria zijn een belangrijk onderdeel van het beleggingsproces en maken meer dan 90% deel uit van het vermogen onder beheer bij Carmignac, waaronder drie fondsen met een MVB-label. Zo komt Carmignac tegemoet aan de behoeften bij zijn cliënten op het gebied van duurzame praktijken, zoals bijdragen aan de energietransitie door een geringe CO2-uitstoot en algemene waarde voor stakeholders creëren bij de bedrijven waarin belegd wordt.

In deze gloednieuwe functie wordt Justin het expertisecentrum van het beleggingsteam, waarin hij verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van het ESG-gerichte beleggingsproces en raamwerk, voor het uitvoeren van thematisch onderzoek en voor het samenstellen van beleggingsoplossingen zoals impact-beleggen, zodat Carmignac de langetermijndoelen van zijn cliënten kan realiseren. Daarnaast zal Justin actief betrokken zijn bij de betrokkenheids- en branchespecifieke initiatieven van Carmignac.

Sandra Crowl, Stewardship Manager en lid van het Investment Committee bij Carmignac, zegt: "We heten Justin van harte welkom in ons team. Zijn ervaring en kennis op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen is van onschatbare waarde voor de verdere ontwikkeling van ons aanbod MVB-fondsen. Met Justin en de rest van het team bij Carmignac zijn we nóg beter in staat om goed voor het vermogen en de duurzaamheidswensen van onze cliënten te zorgen."

Justin komt van Fidelity International, waar hij als senior ESG-analist verantwoordelijk was voor het verwerken van ESG-gegevens in beleggingsanalyses en portefeuillebeheer, en waar hij ook beleggingsprocessen voor cliënten samenstelde. Daarvoor vervulde Justin een functie in Sustainable Investment and Product Management bij J.P. Morgan Asset Management.