Carmignac

Camignac versterkt het team Duurzaam Beleggen met een senior analist

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac heeft zijn team Duurzaam Beleggen versterkt met de benoeming van Rita Wyshelesky tot senior ESG-analist. Rita rapporteert aan Lloyd McAllister, hoofd duurzame beleggingen van Carmignac, en werkt vanuit Londen.

Zij ondersteunt het fondsbeheerteam met niet-financiële analyses, thematisch onderzoek en stewardship. Verder zal ze als lid van het team Duurzaam Beleggen ook de ontwikkeling van bedrijfsbrede duurzaamheidspraktijken en -beleidsmaatregelen ondersteunen, de ontwikkelingen op het gebied van ESG-regelgeving volgen en advies geven over fondsinnovatie.

Voordat zij overstapte naar Carmignac was Rita werkzaam bij EdenTree Investment Management, waar ze in 2020 was begonnen. Haar meest recente functie daar was senior analist voor verantwoord beleggen, gespecialiseerd in engagement met bedrijven over sociale kwesties, met name gezondheid en welzijn, en biodiversiteit. Vóór haar tijd bij EdenTree werkte Rita bij FAIRR Initiative en Ernst & Young. Ze is registeraccountant en heeft het CFA UK Level 4-certificaat voor ESG-beleggen behaald. Ze heeft ook een Master of Science in management en finance van de Universiteit van Bath, evenals een bachelor in biochemie van King’s College London.

Lloyd McAllister, hoofd duurzaam beleggen bij Carmignac:

“Rita verrijkt ons team met haar ervaring op het gebied van sociaal gerelateerde engagementactiviteiten en biodiversiteit, die steeds belangrijker worden en waar steeds meer aandacht naar uit gaat. De benoeming van Rita getuigt van de reputatie van Carmignac van actief beheerder die zich baseert op overtuigingen en duurzaam beleggen centraal stelt in zijn bedrijfs- en beleggingsproces."

Bedankt voor uw feedback!