Carmignac

Benoemingen binnen het beheerteam van Carmignac

Carmignac maakt een aantal promoties in de teams voor Europese Aandelen, Cross Asset en Obligaties bekend.

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    3 minuten leestijd

Sinds de integratie van het team Europese Aandelen in Carmignac in januari 2014 onder leiding van Muhammed Yesilhark, zijn er in januari 2015 twee leden gepromoveerd tot de functie van medebeheerder: Huseyin Yasar is benoemd tot medebeheerder van het fonds Carmignac Portfolio Grande Europe (420 miljoen euro), naast Muhammed Yesilhark, met wie hij sinds 2011 samenwerkt. De 33-jarige Huseyin is bij Carmignac begonnen als analist. Hij is afgestudeerd aan de European School of Business te Reutlingen en aan Dublin City University. Hij begon zijn carrière bij de divisie fusies-overnames van Goldman Sachs en was daarna werkzaam bij de Londense vestiging van SAC Global Investors.

Na recentelijk te zijn benoemd tot enige beheerder van het fonds Carmignac EuroEntrepreneurs en Carmignac Portfolio Euro-Entrepreneurs (440 miljoen euro), is Malte Heininger nu ook medebeheerder geworden, van het fonds Carmignac EuroPatrimoine en Carmignac Portfolio Euro-Patrimoine (565 miljoen euro) naast Muhammed Yesilhark. De 33-jarige Malte was zakenbankier bij Morgan Stanley en was daarna ongeveer vier jaar als medebeheerder van een portefeuille van Europese aandelen in dienst bij de Londense vestiging van SAC Global Investors. Hij is afgestudeerd aan de ESCP-EAP te Parijs.

De organisatie van het Cross Asset-team, dat onder leiding staat van Frédéric Leroux en belast is met het optimaliseren van zowel macro-economische diagnoses als de beleggingskeuzes van het fonds, is als volgt gewijzigd:

Julien Chéron wordt medebeheerder van de fondsen Carmignac Investissement Latitude en Carmignac Portfolio Investissement Latitude (1 miljard euro), samen met Frédéric Leroux. Julien begon in 2009 bij Carmignac als risicomanager en sinds 2011 bekleedt hij de functie van kwantitatief analist in het Cross Asset-team. De 37-jarige Julien heeft met zijn vorige functies bij CDC Ixis Capital Markets, CDC Corporate & Investment Bank en Anakena Finance 14 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van risicobeheer en kwantitatieve analyse. Hij heeft een Mastertitel in Fundamentele wiskunde en Toegepaste wiskunde, en is tevens in het bezit van een DEA-diploma (post-doctoraal) statistiek en kansmodellen voor finance van de Université Paris VI.

Na de uitbreiding in 2013 heeft het Fixed income team, dat onder leiding staat van Rose Ouahba, de functie van twee van de teamleden als volgt gewijzigd: Na te zijn aangenomen in januari 2013 als kredietanalist wordt Pierre Verlé Head of Credit, en zal daarmee Keith Ney vervangen. Pierre Verlé heeft 10 jaar beleggingservaring op de obligatiemarkten. Alvorens bij Carmignac te komen werken, was de 35-jarige Pierre Verlé medebeheerder van het obligatiefonds distressed van Butler Investment Managers in Londen en hoofd beleggingen onder speciale omstandigheden in Frankrijk en de Benelux bij Morgan Stanley. Pierre Verlé studeerde aan de Franse polytechnische universiteit "Ecole Polytechnique" (economie en toegepaste financiële wiskunde) en heeft tevens een masterdiploma in finance van de HEC te Parijs. Keith Ney gaat zich voortaan fulltime bezighouden met het beheer van het fonds Carmignac Sécurité (6,5 miljard euro), dat hij sinds januari 2013 onder zijn hoede heeft.

De nieuwe functies van Julien Chéron en Pierre Verlé gaan per direct in.

Contactpersonen voor de media:
CARMIGNAC GESTION
Marie VANBREMEERSCH
Tel: +33 1 70 92 33 85
mvanbremeersch@carmignac.com

CITIGATE FIRST FINANCIAL
Edi COHEN
Tel : +31 6 21 51 78 20
edi.cohen@citigateff.nl

Over Carmignac

Carmignac is in 1989 opgericht door Edouard Carmignac en is op dit moment één van de belangrijkste Europese vermogensbeheerders. Het kapitaal is volledig in handen van het management en de werknemers. Dit is een stabiele aandeelhoudersstructuur die het voortbestaan van de onderneming waarborgt en getuigt van haar onafhankelijkheid. Deze belangrijke troef is een garantie voor de vrijheid die onontbeerlijk is voor een succesvol beheer op lange termijn. Carmignac heeft een beheerd vermogen van meer dan EUR 50 miljard en biedt een compleet aanbod van 23 fondsen aan dat alle activaklassen dekt (aandelen-, obligatie- en gediversifieerde fondsen) met als doel voor zijn beleggers een gestaag rendement te generen in combinatie met een lage volatiliteit. Zo haalde zijn vlaggenschipfonds in 2000, 2002 en 2008 tijdens de instorting van de markten positieve rendementen. Sinds de oprichting in 1989 heeft het wereldwijde gemengde vlaggenschipfonds Carmignac Patrimoine een jaarlijks rendement behaald van 9%1 . Onze fondsen worden actief verkocht in 12 Europese landen: Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, België, Italië, Duitsland, Spanje, Nederland, Oostenrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In het kader van zijn internationale ontwikkeling beschikt de Carmignac over drie dochterondernemingen in Luxemburg, Frankfurt en Milaan en twee kantoren in Madrid en Londen. Alle fondsen zijn bovendien voor professionele beleggers geregistreerd in Singapore.

1In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Deze cijfers worden berekend na aftrek van commissies en kosten. De waarde van de activa van het bovengenoemde fonds kan als gevolg van het beleggingsbeleid sterk fluctueren. Ook de waarde van uw belegging kan fluctueren. Performance t/m 28/02/2015.