Carmignac

Carmignac schiet samen met het Franse Rode Kruis de slachtoffers van de crisis in Oekraïne te hulp

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    2 minuten leestijd

De huidige crisis in Oekraïne is een tragedie, voor Europa en voor de wereld. De vrede in Europa komt in het gedrang en er ontvouwt zich een humanitaire crisis. De Oekraïense bevolking leeft in angst en moet de meest elementaire bestaansmiddelen ontberen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van dit conflict, maar wij willen ook concrete actie ondernemen en helpen om de nog steeds aanzwellende humanitaire nood ter plaatse te lenigen.

Carmignac
In Dokuchaevsk, in de Donetsk-regio, voorzag het ICRC het ziekenhuis van 3.000 liter water om de zorgverlening draaiende te houden (22/02/2022). ©Anastasia Alyokhina/ICRC

Carmignac heeft besloten om het Franse Rode Kruis te ondersteunen bij de hulpverlening aan de slachtoffers van de crisis in Oekraïne en omliggende landen. Wij starten een campagne om giften in te zamelen bij onze medewerkers en bij u, onze cliënten. We hebben doorheen de jaren met u een solide zaken- en vertrouwensrelatie opgebouwd, die we nu een andere en broodnodige dimensie willen geven.

Carmignac heeft besloten een bedrag van EUR 100.000 aan het Franse Rode Kruis te schenken. Bovendien verbindt Carmignac zich ertoe de giften van onze werknemers en cliënten te verdubbelen tot maximaal tweemaal onze initiële schenking.

Het Franse Rode Kruis is neutraal, onpartijdig en onafhankelijk en maken deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld. Sinds de oprichting in 1864 schiet deze organisatie de slachtoffers van rampen, conflicten, epidemieën en sociale onrust te hulp. Vandaag voeren zij hun inspanningen op de humanitaire nood.

Carmignac
In Marioepol heeft het ICRC voedsel, water en hygiëneartikelen verdeeld onder 4.000 vluchtelingen in schuilplaatsen. ©Yevgen Nosenko/ICRC.

Uw giften zullen worden gebruikt om de acties te ondersteunen die het Franse Rode Kruis in samenwerking met andere organisaties uit de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging in Oekraïne en de buurlanden opzetten. Zij delen er drinkwater, essentiële goederen (hygiëneartikelen, kleding), voeding of aankoopbonnen en EHBO-kits uit, verzorgen gewonden en houden ziekenhuizen draaiende door medisch materieel en geneesmiddelen te leveren, geven EHBO-cursussen, vangen vluchtelingen op, bieden psychologische ondersteuning, zorgen ervoor dat families samenblijven of worden herenigd enz.


Steun hun werk met een gift.

Klik op de link van uw locatie om in aanmerking te komen voor de belastingvoordelen van uw land:

Frankrijk | Andere Europese landen | Verenigd Koninkrijk*


*De bedragen op de schenkingspagina staan vermeld in euro, maar uw gift wordt omgezet in pond sterling.

Het Franse Rode Kruis

Dit is een voorstel om deel te nemen aan deze inzamelactie. Het schenkingsproces, inclusief de verwerking van persoonsgegevens om de schenking mogelijk te maken, verloopt integraal bij het Franse Rode Kruis. Het Franse Rode Kruis deelt geen persoonsgegevens met Carmignac. Carmignac wordt alleen op de hoogte gebracht van het totale geschonken bedrag en de geografische spreiding van de giften.