Carmignac

Carmignac introduceert START, zijn eigen systeem voor ESG-onderzoek

  • Lengte
    1 minuten leestijd

START (System for Tracking and Analysis of a Responsible Trajectory) is het resultaat van het grondige werk dat het Responsible Investment-team het afgelopen jaar heeft verricht. Hiermee steken we een tandje bij op het gebied van verantwoord beleggen.

Dit bedrijfseigen systeem voor ESG-onderzoek zorgt ervoor dat de analyses van ESG-criteria – criteria op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (Environmental, Social and Governance) – systematisch in het beleggingsproces van onze fondsen worden geïntegreerd. Door uiteenlopende externe gegevens te koppelen aan bedrijfseigen, door mensen uitgevoerde analyses, biedt START een formele, gestructureerde en toekomstgerichte analyse van de verantwoordelijkheid en de doelstellingen van elk bedrijf.

Dankzij START, dat een hoeksteen van ons beleggingsproces zal worden, kunnen we dergelijke analyses op een gedisciplineerde manier uitvoeren

Maxime Carmignac


Dankzij die analyse kunnen portefeuillebeheerders en analisten de potentiële ESG-risico's in kaart brengen. Daarnaast kan het systeem ook bepalen welke bedrijven een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu – en dus het meest bijdragen aan de langetermijnbelangen van onze cliënten.

Hoewel dit een bedrijfseigen model is, willen we onze cliënten toegang bieden tot START om de impact ervan te versterken en binnen de vermogensbeheersector tot een gezamenlijke aanpak te komen.


Meer informatie over de implementatie van onze aanpak van verantwoord beleggen vindt u hier:

Het bedrijfseigen ESG-systeem START combineert en cumuleert de ESG-indicatoren van toonaangevende gegevensverstrekkers. Bij beursgenoteerde bedrijven ontbreekt het ten aanzien van sommige ESG-indicatoren aan standaardisatie en rapportage. Daardoor kunnen niet alle relevante indicatoren in aanmerking worden genomen. START biedt een gecentraliseerd systeem waarin de analyses en inzichten van Carmignac betreffende elk bedrijf tot uitdrukking komen, ook als de verzamelde externe gegevens onvolledig zijn.