[Background image] [CI] Blue sky and buildings

E-commerce: plots gaat het heel snel…

4 trends om rekening mee te houden

 • Auteur(s)
  David Older
 • Gepubliceerd
 • Lengte
  1 minuten leestijd
 • penetratiegraad e-commerce op 27%

  E-commerce deed er 10 jaar over om van 6% naar 16% van de detailhandel te gaan, maar slechts 8 weken om van 16% naar 27% te stijgen.

 • Penetratie e-commerce VS (% van de detailhandel)

  Bron: Bank of America, US Department of Commerce, ShawSpring Research, 05/2020

 • x2 voor online- boodschappen

  De grootste wijziging vond plaats in online boodschappen. Terwijl Amazon één van de grote winnaars is, hebben ook de gevestigde supermarkten zoals Walmart (de grootste Amerikaanse supermarkt) hun online-verkopen zien stijgen van 5.9% vorig jaar tot 9.2% dit jaar.

 • [Insights] 2020 06_Fund_CI 2

  Bron: BAC internal data, 05/2020

 • Investeringen worden een versnelling hoger geschakeld

  Facebook, Amazon en Shopify versnellen hun investeringen te midden van de crisis terwijl anderen zich terugtrekken. Dit zal langetermijn gevolgen met zich meebrengen.

 • We zagen op 2 maanden tijd een digitale transformatie die normaal op 2 jaar plaatsvindt.


  Microsoft CEO

  2030 werd vervroegd tot 2020


  Shopify COO

 • Social media ontwikkelen online shopping

  Toekomstgericht denken en investeren. Hoewel Instagram de eerste sociale media was die "social shopping" ontwikkelde, heeft Facebook een paar dagen geleden net een dienst onthuld die het in directe concurrentie plaatst met Amazon en eBay.

 • “Facebook Shops” zal het voor verkopers mogelijk maken om digitale winkels te creëren op Facebook of Instagram.

  [Insights] 2020 06_Fund_CI 3

  Bron: Financial Times, 05/2020


Hoe beleggen wij in e-commerce?

De crisis heeft onze langetermijnblootstelling aan e-commerce sterk ondersteund, wat ons ertoe heeft gebracht tactisch winst te nemen, aangezien het een "populair" segment is geworden. E-commerce en indirecte bloostelling aan e-commerce (zoals fintech) zijn echter nog steeds goed voor meer dan 27% van de bloostelling in Carmignac Investissement.


Carmignac Investissement

ISIN:
Voornaamste risico's van het Fonds

AANDELEN: Aandelenkoersschommelingen, waarvan de omvang afhangt van externe factoren, het kapitalisatieniveau van de markt en het volume van de verhandelde aandelen, kunnen het rendement van het Fonds beïnvloeden.

WISSELKOERS: Het wisselkoersrisico hangt samen met de blootstelling, via directe beleggingen of het gebruik van valutatermijncontracten, aan andere valuta’s dan de waarderingsvaluta van het Fonds.

DISCRETIONAIR BEHEER: Het anticiperen op de ontwikkelingen op de financiële markten door de beheermaatschappij is van directe invloed op het rendement van het Fonds, dat afhankelijk is van de geselecteerde effecten.

Het fonds houdt een risico op kapitaalverlies in.

[Scale risk] 5/5 years_NL
* Risicocategorie van het KIID (Essentiële Beleggersinformatie) indicator. Risicocategorie 1 betekent niet dat een belegging risicoloos is. Deze indicator kan in de loop van de tijd veranderen. Voor de aandelenklasse A EUR Acc ISIN code: FR0010148981.