Rose Ouahba en David Older

Fond Managers van de Patrimoine strategie

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Carmignac Patrimoine wordt beheerd door David Older, Hoofd Aandelen en Rose Ouahba, Hoofd Vastrentende Waarden

[Main Media] [Flashnote] David & Rose
© Aude Boissaye

Sinds de oprichting van Carmignac 30 jaar geleden is de beleggingsfilosofie van Carmignac Patrimoine ongewijzigd gebleven. Als enige fondsbeheerders werken David en Rose nauw samen en richten ze zich op de optimalisering van het genereren van alfa, met specifieke aandacht voor risicobeheer in dit uitdagende wereldwijde klimaat.

Het professionele profiel van David Older en Rose Ouahba

  • David Older trad in 2015 bij Carmignac in dienst als fondsbeheerder en werd in 2017 benoemd tot Hoofd Aandelen. Hij is deskundige op het gebied van wereldwijde technologie, telecom en media. Gelet op de uitdagingen van het huidige beleggingsklimaat is zijn ruime ervaring met het genereren van alfa en long-shortbeheer van essentieel belang.

    Voordat hij bij Carmignac begon, was David Older van 2003 tot 2015 mede-sectorhoofd van het team communicatie, media, internet en technologie van SAC Capital/Point72 Advisors in New York. Daarvoor was David Investment Banking Associate binnen de communicatie- en media-afdeling van Morgan Stanley. David heeft een Bachelor of Arts van McGill University en een MBA van Columbia University.

  • Rose trad in 2007 in dienst van Carmignac als fondsbeheerder om het obligatiegedeelte van Carmignac Patrimoine aan te sturen. In 2011 werd ze benoemd tot Hoofd Vastrentende Waarden. Rose heeft het team versterkt en gereorganiseerd zodat onze niet aan een benchmark gebonden beleggingsfilosofie optimaal kan worden uitgevoerd.

    Ze begon haar carrière in 1996 als obligatiefondsbeheerder bij Ecureuil Gestion en stapte drie jaar later over naar IXIS Asset Management, waar ze achtereenvolgens leiding gaf aan het team obligatiediversificatie en aan de afdeling gestructureerde kredietallocatie. Rose heeft een postdoc DESS in Financial Engineering van de universiteit Parijs XII.

Carmignac Patrimoine is het oorspronkelijke fonds van de Patrimoine-strategie. We hebben Carmignac Portfolio Patrimoine opgericht als subfonds van de Luxemburgse SICAV Carmignac Portfolio. Carmignac Patrimoine en Carmignac Portfolio Patrimoine hebben dezelfde beleggingsstrategie, dezelfde portefeuille-opbouw en hetzelfde beheerproces.