Carmignac

Nieuwe erkenningen voor onze MVB-fondsen

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Begin 2019 maakten we al bekend dat het Franse label 'Investissement Socialement Responsable' was toegekend aan drie van onze fondsen: Carmignac Portfolio Grande Europe, Carmignac Emergents en Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine.

Vandaag hebben we het genoegen te kunnen melden dat nog eens twee fondsen dat label hebben gekregen én dat vijf fondsen het Belgische label 'Towards Sustainability' krijgen:

[Insights] 2020 03_News_SRI FundsDeze labels vormen een officiële erkenning van de inspanningen van onze fondsen om duurzaam te beleggen en vergroten de zichtbaarheid ervan bij beleggers in heel Europa. Sandra Crowl, Stewardship Manager: "Deze labels zijn voor onze fondsen een belangrijke stap – ze worden in Frankrijk en België er formeel mee bekroond voor hun concrete inspanningen om verantwoord te beleggen."


[Logo] SRI 85x85Het Franse label 'Investissement Socialement Responsable (ISR)' werd in 2016 ingevoerd door het Franse ministerie van Economie en Financiën. Het wordt toegekend na een strenge audit door een onafhankelijke instelling (AFNOR of Ernst & Young). Meer informatie is te vinden op www.lelabelisr.fr/en

[Logo] SRI Label Towards SustainabilityHet Belgische label 'Towards Sustainability' kwam tot stand in 2019 op initiatief van Febelfin, de Belgische Federatie van de financiële sector, en wordt toegekend door een onafhankelijk orgaan, het Central Labelling Agency. Meer informatie is te vinden op www.towardssustainability.be