[Header] [About us] [SRI] Socially Responsible Investment

Maatschappelijk verantwoord beleggen: drie Carmignac-fondsen krijgen een accreditatie

  • Gepubliceerd
  • Lengte
    1 minuten leestijd

Tot ons genoegen kunnen we nu bekendmaken dat drie van onze fondsen het Franse label voor Maatschappelijk Verantwoord beleggen (MVB) hebben gekregen: Carmignac Emergents, Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine en Carmignac Portfolio Grande Europe.

[Medallion] [Logo] Label ISR

Begin dit jaar hebben twee van onze opkomende-marktfondsen en één van onze Europese aandelenfondsen het Franse MVB-label gekregen. Deze accreditatie, toegekend naar aanleiding van een strenge audit uitgevoerd door het onafhankelijke orgaan AFNOR, beloont de krachtige toewijding van deze fondsen aan duurzaam beleggen en maakt ze beter zichtbaar voor beleggers in heel Europa.

Deze drie fondsen hanteren een brede benadering van duurzaamheid, hetgeen vastgelegd is in hun prospectussen. Ze integreren niet alleen criteria voor milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur (ESG) in hun beleggingsprocessen, ze streven ook naar een lage koolstofemissie, passen beleggingsbeperkingen toe voor een breed scala aan omstreden sectoren en geven de voorkeur aan thema's met een positieve impact.

[Article image] [Funds Focus] Sandra Crowl

Dit label weerspiegelt onze toewijding aan verantwoord beleggen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het label heeft een multi-asset-fonds voor opkomende markten deze accreditatie gekregen*

- Sandra Crowl, Stewardship Manager

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze speciale MVB-pagina